Ingrediënten voor 4 personen
- 230 g zelfrijzende bloem
- 70 g cacaopoeder
- 400 g rietsuiker
- 1/2 tl bakpoeder
- 1/2 tl zout
- 10 el aquafaba kikkererwtenvocht
- 100 ml sojamelk
- 280 ml koolzaadolie of kokosolie
- 1 el vanille-extract
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
wrapper
Warm de oven voor op 180°C.
Meng al de droge ingrediënten in een kom.
Neem een grote kom en klop hierin de aquafaba op met een klopper tot ze schuimig wordt, giet de sojamelk, olie en vanille-extract erbij en klopt nogmaals goed door.
Giet de droge mix bij de natte mix en meng alles voorzichtig door elkaar. Meng alles nét genoeg door elkaar zodat er geen klonten bloemmix meer in het beslag zitten, het beslag hoeft niet super glad te zijn (door overmengen activiteer je de gluten in de bloem wat zorgt voor een taaiere brownie).
Giet het beslag in een bakvorm of ovenschaal en zet dit 20-30 minuten in de oven.