Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de champignoncrème
- 200 g champignions
- 1 sjalot
- 1 el donkere miso
- 1 el rodewijnazijn
- 2 el plantaardige room
- platte peterselie
- Voor de bruschetta
- 100 ml rijstolie
- 2 teentjes knoflook geperst
- 4 sneden zuurdesembrood
- 50 g sjalotten gesnipperd
- 300 g Michelbeekse oesterzwammen fijngesneden
- 300 g Michelbeekse shiitakes fijngesneden
- 5 g verse peterselie gehakt
- 2 g verse dragon gehakt
- 50 g gezouten pinda's
- 50 g pecannoten
- 100 ml olijfolie
- Voor de mosterdsla met Oosterse dressing
- 50 ml zoete sojasaus
- 50 ml rijstazijn
- 50 ml ketchup
- 50 ml sesamolie
- 2 teentjes knoflook geperst
- agavesiroop
- 30 g mosterdsla
- Voor de cajun pompoenpitten
- 2 el rijstolie
- 50 g pompoenpitten
- 1 tl cajunkruiden
- 100 g suiker
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- bron: Dit is een gerecht uit het kookboek ‘Andermaal. Plantaardige inspiratie voor chefs van de toekomst.’ van EVA vzw en BOS+. Fotografie: © Toos Vergote.
wrapper
Voor de champignoncrème
Bak de champignons op heet vuur aan, voeg de sjalot toe en bak mee.
Zet het vuur uit.
Roer de miso onder de champignons en blus met rodewijnazijn en room.
Breng over in een maatbeker en mix fijn tot een crème.
Hak de platte peterselie fijn en voeg toe.
Voor de bruschetta
Warm de rijstolie samen met de look licht op in de pan.
Snij het brood in dikke sneden.
Smeer in met de lookolie en toast het brood.
Bak de sjalot in rijstolie, voeg de oesterzwammen en shiitake toe en breng op smaak met versgemalen peper en zout.
Werk af met de gehakte peterselie en dragon.
Rooster de pinda’s en pecannoten.
Hak ze fijn en meng een deel met de champignons.
Hou de rest opzij voor de afwerking.
Voor de mosterdsla met Oosterse dressing
Meng alle ingrediënten en maak hiermee net voor het serveren de mosterdsla mee.
Voor de cajun pompoenpitten
Bak de pitten in olie.
Bestrooi met de cajunkruiden en de suiker.
Karameliseer.
Laat afkoelen en breek in stukken.
Voor de afwerking
Schik de warme toast op een bord.
Besmeer met de champignoncrème.
Schik de paddenstoelen op de toast en verdeel de mosterdsla.
Werk af met de dressing en de resterende pinda’s en pecannoten.
Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.