Ingrediënten voor 8-10 personen
- 2 ciabattabroodjes
- olijfolie (om in te bakken)
- 2 teentjes look (gepeld)
- Topping 1:
- (vegan) kaas
- verse vijg (in plakjes of partjes)
- Topping 2:
- puntpaprika (zaadjes en zaadlijsten verwijderd, in repen, gegrild)
- olijfolie (om te besprenkelen)
- basilicum
- Topping 3:
- Aubergine-spinaziedip*
- groene asperge (hard uiteinde verwijderd, gehalveerd, gegrild)
- Topping 4:
- Erwten-amandeldip*
- peer (klokhuis verwijderd, in partjes)
- amandelschilfers
- Topping 5:
- tomaat (in blokjes)
- ajuin (gepeld, fijngesnipperd)
- knoflook (gepeld, geperst)
- olijfolie (om te besprenkelen)
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hapje
- Allergie: Sojavrij
- Bron: Dit is een recept uit Easy Vegan Feelgood van Sanne van Rooij
wrapper
Klik hier voor de recepten van de aubergine-spinaziedip en de erwten-amandeldip.
Snijd de ciabatta’s in plakjes. Smeer de ciabattasneetjes in met wat olijfolie en wrijf ze vervolgens in met de tenen knoflook. Rooster ze in het broodrooster of in de grillpan.
Kies je favoriete topping(s) en beleg de sneetjes ciabatta ermee. Wij geven je hier vijf ideeën voor een topping, maar mixen en matchen mag natuurlijk ook!