Buddha Bowl

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Marinade voor tempeh

Snijd de tempeh in de breedte eerst in plakjes. Snijd ze daarna in dunne reepjes van ongeveer 1 cm dik en 3 cm lang.

Snijd de uien in ringen en plet de knoflookteentjes.

Meng in een grote kom de sojasaus met de ahornsiroop (of ketjap medja), rode ui, gekneusde knoflookteentjes en limoenblaadjes (plus evt. de sambal). Voeg de reepjes tempeh hierbij en meng alles goed door. Zijn alle reepjes goed bedekt met een laagje saus? Voeg anders nog iets meer sojasaus + ahornsiroop toe. Laat dit een 15 min marineren, als je tijd hebt, 30 minuten.

Haal dan het limoenblad uit het mengsel en verhit een anti-aanbaklaag koekenpan op middelhoog vuur (niet te hoog zetten, en je hebt geen olie nodig) Bak de tempeh ongeveer 10-15 min op laag vuur en schep geregeld om. De reepjes horen licht knapperig te zijn, anders bak je ze iets langer. Zet weg.

Rooster in een droge koekenpan de sesamzaadjes voor 2-3 minuten totdat ze lichtbruin kleuren. Bestrooi de tempeh met sesamzaadjes.

Buddha bowl

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rooster de kikkererwten.

Snijd de uien fijn.

Snijd ondertussen de courgette in dunne ronde plakjes en grill de schijfjes even kort.

Bak de gemarineerde tempeh reepjes in een droge (anti-aanbaklaag) koekenpan. Laat de rijstnoedels even weken in gekookt water.

Maak slierten van de komkommer (met behulp van een spirelli of dunschiller). Snijd de avocado in blokjes. En giet het vocht van de kappertjes af.

Meng alles (geroosterde kikkererwten, gebakken ui en tempeh, edamame, gegrilde courgette, rijstnoedels, komkommerslierten, avocado en kappertjes) in een kom.

Meng alle ingrediënten voor de dressing bij elkaar. Mix goed door en ENJOY!

Verticale tabs