Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de buddha bowl
- 1 mango
- 1 komkommer
- 1 grote wortel
- 1 gegrilde paprika
- 2 lente-uien
- 4 el pompoenpitten
- 4 el amandelen
- 2 el sesamzaad
- 1 bakje cress of kiemgroenten naar keus
- 250 g linzen (blik)
- 400 g pandanrijst
- Voor de dressing
- 1 el gembersiroop
- 1 el rijstazijn
- 2 tl sesamolie
- 1 el sojasaus
- 3 el zonnebloemolie
- 10 g gehakte verse koriander
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Sojavrij
- Bron: Dit is een recept van Fairtrade Original.
wrapper
Bereiding
Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
Snijd de mango, komkommer en paprika in reepjes en de lente-ui in dunne ringen. Schaaf met een dunschiller linten van de wortel.
Maak de dressing door alle ingrediënten door elkaar te roeren.
Verdeel de rijst, mango, komkommer, paprika, wortel en linzen over 4 kommen. Strooi hierover de lente-ui, amandelen, pompoenpitten en sesamzaadjes en besprenkel alle kommen met de dressing. Garneer de bowls af met kiemgroenten of cress.
Tip: wij maakten de Buddha Bowl met deze ingrediënten maar je kunt de bowl vullen met de ingrediënten die je zelf het lekkerst vindt of die je nog in huis hebt. Een handig gerecht om alle restjes uit je koelkast in te verwerken!