Buddha bowl met gemarineerde tofu en sriracha aïoli

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Een uur tot een dag vooraf:
Meng de appelazijn, ketchup, sojasaus, een teentje gekneusde knoflook en liquid smoke in een ovenschotel en marineer er de tofu in.

Kook de rijst en laat afkoelen.

Mix ondertussen de veganaise, chilisaus, een teentje geperste look, citroensap, appelazijn en een geutje water tot een zachte dressing ontstaat. Bak de tofu in de pan aan elke kant tot ze goudbruin is. Giet er de rest van de marinade over en laat even sudderen.

Vul twee kommen met de groenten en rijst, leg er de tofu bij en giet er wat van de marinade over. Je kan er enkele blaadjes koriander bij doen of een theelepel gomasio. Neem een vork, kruip in de zetel en happen maar!

*Liquid smoke of ‘vloeibare rook’ is te vinden in vegan onlineshops of de betere foodieshops. Indien je het niet kan vinden, dan kan je een smokey flavour aan je gerecht toevoegen door gerookt paprikapoeder, tabasco chipotle of wat gerookt zout te gebruiken.

De keuze van het assortiment groenten staat je volledig vrij. Dit kunnen zowel rauwe groenten zijn (komkommer, radijs, avocado, maïs, radicchio, rucola, lente-ui, … ) als gewokte of geroosterde groenten (rode biet, broccoli, wortel, boerenkool, knolselder, erwtjes, sperzieboontjes, pompoen, …). Kies voor groenten uit het seizoen, die zijn nu op hun best.

Verticale tabs