Ingrediënten voor 4 personen
- 1 bloemkool in roosjes
- Voor het bierbeslag
- 150 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 1 tl zout
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl lookpoeder
- 5 - 6 el pikante chilisaus (bv. Sriracha)
- 1 flesje pils (25-33 cl)
- plantaardige olie om te frituren (bv. zonnebloem-, maïs-, arachide-, rijst- of kokosolie)
- Opt. Buffalo saus om extra te coaten na het frituren
- 5 el hot sauce
- 4 el boter
- 1 el natuurazijn
- 1 tl sojasaus
- 1 mespunt cayennepeper
- 1 mespunt lookpoeder
- zout naar smaak
- Voor de dipsaus
- 6 el plantaardige yoghurt (bv. sojayoghurt)
- 4 el veganaise (vervang eventueel door ongezoete plantaardige yoghurt)
- 2 tl mosterd
- 1 tl lookpoeder
- tuinkruiden zoals peterselie, bieslook en/of dille, fijngehakt
- zout en peper naar smaak
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Bijgerecht
- Bron: Dit is recept van Zjef De Loose. Foto: Toos Vergote (c) Toosplantbasedfood
wrapper
Meng alle ingrediënten voor de dipsaus en kruid eventueel nog bij naar smaak.
Klop de droge ingrediënten voor het bierbeslag bij elkaar. Voeg de pikante chilisaus en het bier toe en klop het samen tot een mooi beslag.
Verwarm de frituurolie tot zo’n 175°C. Tip: als je geen thermometer hebt, kun je testen met een stukje brood of een houten lepel. Als de olie begint te borrelen en het brood krokant en goudbruin wordt, is de olie warm genoeg.
Als de olie heet is haal je de bloemkoolroosjes door het beslag en frituur je ze goudbruin en krokant (zo’n 5-7 minuten).
Laat even uitlekken en coat indien gewenst nog met de Buffalo saus. Laat deze stap helemaal tot het einde zodat de coating een beetje krokant blijft. Ook zonder Buffalo saus zijn deze dips heerlijk. Serveer met de dipsaus. Smakelijk!