Bun cha met voorjaarsgroenten

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Voor de rodekool

Doe de kool in een middelgrote vuurvaste schaal. Verhit 2 eetlepels olie in een kleine pan op laag vuur en voeg de knoflook en chilipeper toe.

Roerbak 2 minuten tot de knoflook geurt en doe de sojasaus, het limoensap, de suiker en 8 eetlepels water in de pan. Breng het aan de kook, neem de pan van het vuur en giet de vloeistof over de rodekool.

Voor de tofu

Druk boven de gootsteen het blok tofu rustig tussen beide handen uit om er zo veel mogelijk water uit te verwijderen. Wikkel de tofu in enkele vellen keukenpapier en druk er rustig op om het achtergebleven water op te nemen.

Snijd de tofu in blokjes van 3 cm.

Bekleed een bord met keukenpapier. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan met antiaanbaklaag op halfhoog vuur en doe de blokjes tofu erin (zo nodig in porties) en laat ze zonder ze aan te raken 4 minuten bakken tot er een korstje ontstaat.

Schep de tofu om zodat de blokjes rondom bruin worden en voeg eventueel nog wat olie toe. Breng op smaak met zout en peper en schep op het met keukenpapier beklede bord.

Voor de groenten en de noedels

Verhit in dezelfde pan weer 2 eetlepels olie op hoog vuur en bak de bosuien in 6 minuten gaar.

Voeg de doperwten, tuinbonen (eventueel) en krap 0,5 tl zout toe, roerbak 2 minuten en doe de waterkers in de pan. Laat snel slinken en zet het vuur uit.

Breng een ketel water aan de kook en laat de noedels hierin weken volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat ze uitlekken.

Voor het opdienen

Verdeel de noedels met de tofu en groenten over vier diepe borden .

Doe in elk bord een beetje rodekool en schep er zoveel kookvocht over als je lekker vindt.

Garneer met de gehakte pinda's en kruiden en dien de bun cha op.

Verticale tabs