Bunny chow

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Voorbereiding

Verhit de oven tot 200° C.

Snijd de bovenkant van elk bolletje en haal het kruim eruit (leg dit in een diepvrieszak voor de volgende keer dat je broodkruimels nodig hebt). Leg de uitgeholde bolletjes opzij.

Voor de vulling

Verhit de olie in een grote koekenpan met deksel op halfhoog vuur, roerbak de ui en chilipeper circa 6 minuten tot ze gaar en glazig zijn.

Voeg de knoflook toe en roerbak nog een paar minuten. Roer de kool en 4 eetlepels water door het mengsel, zet het deksel op de pan en laat de kool circa 8 minuten stoven tot hij gaar en geslonken is.

Roer er komijn, garam masala, geelwortelpoeder en zout door.

Leg de onder- en bovenkant van de broodjes in de oven en zet de wekker op 8 minuten.

Doe de kikkererwten en peultjes in de pan met de kool, roer en laat alles nog een paar minuten koken.

Voeg steeds een handvol spinazie toe. Zet het deksel weer op de pan en laat de spinazie 5 minuten koken tot hij geslonken is. Roer voorzichtig de koriander erdoor.

Voor het vullen van een bun

Haal de broodjes uit de oven en schep het groentemengsel erin. Zet de bovenkant erop en serveer ze met partjes citroen om over de groenten uit te knijpen.

Adviseer iedereen om het brood in dikke stukken te scheuren en deze in de kerrievulling te dopen.

Je zult in Aziatische of grote supermarkten vaak blikken zien met zwarte kikkererwten, ze zijn nootachtig, muskusachtig en vaak in zout water ingelegd. Kruid de kikkererwten met zorg. Als je ze niet kunt vinden, kun je heel goed gewone kikkererwten gebruiken.

Verticale tabs