Burger van veggie filetstukjes, salsa van gegrilde ananas, gegrilde paprika en aubergine

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Bereid een BBQ of grill voor op direct grillen en verhit tot 200 °C.

Saus:

Mix alle ingrediënten in de blender.

Verdun eventueel met wat water, breng op smaak en zet opzij.

Salsa van ananas:

Bestrijk de plakken ananas licht met 1 el olie.

Grill aan beide kanten tot de ananas net zacht is en grillstrepen heeft.

Laat even afkoelen en snij in kleine blokjes.

Meng met de rode ui, jalapeñopeper en koriander, en breng op smaak met peper, zout en limoensap.

Gegrilde groenten en filetstukjes:

Snij flinterdunne plakjes van de aubergine en grill ze.

Brand de paprika's, ontvel en snij in plakken.

Meng de filetstukjes met de olie en de dry rub, doe ze in een aluminium bakje en rooster ze op de BBQ of Green Egg tot de filetstukjes bruin en goed warm zijn.

Besprenkel de filetstukjes met wat limoensap.

Afwerking:

Warm de broodjes op.

Beleg met saus, blaadjes sla, plakjes gegrilde aubergine en paprika en filetstukjes.

Werk af met nog wat saus en salsa.

Serveer de burger met de rest van de groenten en wat extra salsa.

Download hier het volledig Andermaal-kookboek gratis.

Verticale tabs