Burrito’s met pittige couscous, refried beans, maisguacamole en tahinmayonaise

Ingrediënten voor 6 personen

Extra info

  • Kooktijd: Snel
  • Moeilijkheidsgraad: Voor starters
  • Type: Hoofdgerecht
  • Auteurs: Stephen Flynn & David Flynn
  • Bron: De wereld van de happy pear
  • Uitgeverij: Scriptum books

wrapper

Burrito’s met pittige couscous, refried beans, maisguacamole en tahinmayonaise

Doe de couscous in een kom en meng er de komijn, de chilivlokken (mits je die niet te scherp vindt), zout en gerookte-paprikapoeder door. Voeg zoveel ko­­kend water toe dat de droge couscous ongeveer 1 cm onderstaat. Dek de kom af en laat hem 5 minuten staan.

Pel voor de bonen de knoflook en hak hem fijn. Giet en spoel de bonen af. Doe 2 eetlepels olie in een koekenpan en zet deze op matig vuur. Bak de knoflook tot hij goudbruin wordt. Voeg dan de bonen toe, en het limoensap, de komijn, het zout, de sojasaus, de zwarte peper en het water. Prak alles lichtjes met een houten lepel. Bak het mengsel ongeveer 4 minuten, proef, en voeg zo nodig nog wat zout en peper toe. Scheur de koriander en voeg hem toe.

Maak nu de guacamole. Snijd de avocado in hapklare stukjes, snijd de kerstomaatjes in vieren en doe alles in een grote kom. Scheur de koriander, hak de knoflook fijn en voeg dit met de overige ingrediënten toe aan de kom. Prak alles lichtjes door elkaar en voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

Doe voor de tahinmayonaise alle ingrediënten in een kom en meng ze met een vork tot een mayonaise-achtige consistentie.

Nu is het burrito-tijd! Neem een wrap en voeg ingre­diënten naar keuze toe. Rol de wrap dan tot een bur­rito en eet hem zo of verwarm hem in een pan tot hij knapperig is. Eet smakelijk!

Verticale tabs