Ingrediënten voor 2 personen
- Voor de boerenkoolsalade:
- 1 bos jumbo boerenkool of snijbiet (zonder steeltjes, gehakt)
- 1 el olijfolie
- 1/4 tl zeezout
- Voor de dressing:
- 300 g zijden tofoe
- 50 g cashewnoten (15 min geweekt in heet water en afgegoten)
- 80 ml warm water
- 1/2 tl lookpoeder
- 3 el edelgist
- 2 el miso
- 1 tl mosterd
- 1 el kappertjes
- 2 el citroensap
- Voor de toppings:
- 4 kleine aardappelen (in kwartjes)
- 1/2 tl paprikapoeder
- 1/2 tl lookpoeder
- 1/2 tl uipoeder
- 3 dikke sneden oud zuurdesembrood (in stukjes), voor de croutons
- 1/4 tl zeezout
- 1/4 tl lookpoeder
- 200 g rode kool (in sneetjes)
- 3 el vegan parmezaan (optioneel)
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Suikervrij
- Bron:: Dit is een recept uit ‘The radiant table. Toegankelijk plantaardige gerechten voor een sfeervolle tafel’ van Morgane Van Marcke. Uitgeverij Borgerhoff & Lamberigts
wrapper
Bereiding voor de dressing:
Mix alle ingrediënten in een blender tot een romige, zachte dressing.
Bereiding voor de salade:
Verwarm de oven voor op 220°C.
Meng de aardappelen in een beetje olijfolie, paprika, look- en uipoeder en rooster ze 15 à 20 minuten in de oven.
Bereid de boerenkool of de snijbiet: verwijder de harde steeltjes en snijd de blaadjes fijn. Meng ze in een kom met olijfolie en zout. Masseer de blaadjes tot ze zacht zijn. Dit duurt zo’n 5 minuten.
Meng de blaadjes met de caesardressing.
Bak de stukjes zuurdesembrood op een middelhoog vuur in een beetje olijfolie, zeezout en lookpoeder voor de croutons. Ze zijn klaar wanneer ze goudbruin en knapperig zijn.
Voeg alle overblijvende ingrediënten toe aan de salade en serveer.