Ingrediënten voor 6 personen
- 2 tl vanille-extract
- 3,5 el olie
- 4 el fijngehakte chocolade
- Afwerking:
- 120 g walnoten
- 1 snuifje zout
- 1/2 tl olie
- 2 el ahornsiroop
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Bron: Dreena Burton: Eat, drink & be vegan. Vancouver: Arsenal Pulp Press 2008.
wrapper
Bereiding
- Meng de walnoten met de ahornsiroop, het zout en de olie. Spreid het geheel uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en bak 4-5 minuten in de oven. Laat daarna afkoelen en hak de walnoten fijn.
- Meng voor het cakebeslag de droge ingrediënten in een kom en de natte in een andere kom. Roer het natte mengsel onder het droge en meng tot een homogeen beslag. Meng er de chocoladestukjes door. Giet het deeg in een ingevette bakvorm (20 x 20 cm) en strijk de bovenkant glad. Bestrooi de bovenkant met de fijngehakte gecarameliseerde walnoten.
- Bak de cake gedurende 30 à 35 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
- Laat de cake afkoelen en snijd dan in stukken.