Ingrediënten voor 4 personen
- 8 cannelloni
- 75 g cashewnoten
- 250 g broccoli in roosjes
- 1/2 citroenen zeste ervan
- 1/4 bosje basilicum gesnipperd
- 3 el vegan parmezaan
- olijfolie
- peper en zout
- Voor de saus
- 2,5 dl sojaroom
- 2 koffielepels tomatenpuree
- 1 teentje knoflook geperst
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Miki Duerinck & Kristin Leybaert uit hun kookboek Vandaag Vegan.. Foto: Heikki Verdurme
wrapper
Bereiding
Kook de cashewnoten 30 minuten in gezouten water. Giet ze af en mix ze grof.
Kook de broccoliroosjes 3 minuten, giet ze af en pureer ze grof.
Vermeng de noten met de broccoli en kruid ze met citroenzeste, basilicum, peper en zout. Vul de buisjes met het broccolimengsel.
Verwarm de oven voor op 160 °C.
Verwarm de sojaroom kort met de tomatenpuree en de knoflook. Kruid de saus met oregano, peper en zout.
Bedek de bodem van een ingevette ovenschaal met wat saus, leg de buisjes op de saus en giet de rest van de saus op de buisjes.
Strooi er wat vegan Parmezaan over en dek de ovenschaal af, bijvoorbeeld met wat aluminiumfolie.
Bak de cannelloni 30 minuten, haal de folie of het deksel eraf en laat het gerecht nog 15 minuten bakken.
Klik hier voor het recept voor vegan parmezaan.