Ingrediënten voor 4 personen
- 2 courgettes
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1/2 el gedroogde oregano
- zwarte peper naar smaak
- 160 g champignons
- 2 el tamarisaus (glutenvrije sojasaus)
- 1 el citroensap
- 120 g gepelde amandelen (tot meel gemalen)
- 60 g cashewnoten (tot meel gemalen)
- 160 ml water
- 4 el edelgistvlokken
- 2 el citroensap
- 1 el shiro miso
- 1/2 tl Himalayazout of zeezout
- 60 g zongedroogde tomaat (grof gehakt)
- 1 verse tomaat (grof gehakt)
- 1 kleine sjalot (grof gehakt)
- 1 - 2 ontpitte dadels (minstens 10 minuten geweekt in warm water)
- 1/2 el citroensap
- 1 snuifje cayennepeper
- 1 el extra vierge olijfolie
- 2 handen vol spinazie (fijngehakt)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Julie Van den Kerchove uit haar eerste boek Julie Natuurlijk.
wrapper
Courgettereepjes
Snijd de courgettes in fijne reepjes met een dunschiller. Plaats ze in een grote mengkom.
Besprenkel met de olijfolie, de oregano en de peper, en meng goed.
Laat de courgettereepjes 15 minuten of langer marineren zodat ze alle smaken kunnen opnemen.
Champignonschijfjes
Hak de champignons in schijfjes. De schijfjes hoeven niet heel fijn te zijn want tijdens het marinadeproces zullen de champignons nog krimpen.
Plaats de champignonschijfjes in een grote mengkom. Voeg de tamari en het citroensap toe en meng goed.
Laat de champignonschijfjes minstens 15 minuten marineren zodat ze alle smaken kunnen opnemen. Giet daarna de marinade af.
Amandel-cashewkaas
Doe de amandelen en cashews in een keukenmachine voorzien van een S-vormig mes. Mix tot een fijn meel.
Doe het water, de edelgistvlokken, het citroensap, de miso, het zeezout en de gemalen noten in de blender. Mix tot een romige kaas.
Tomaat marinara
Doe de zongedroogde en verse tomaat, de sjalot en de dadels in een keukenmachine voorzien van een S-vormig mes. Mix tot alles redelijk fijn gemalen is.
Voeg het citroensap, de cayennepeper toe en de olijfolie toe, en mix opnieuw.
Cannelloni van courgette
Plaats 4 à 5 courgettereepjes naast elkaar op wat plasticfolie.
Bedek ze met de amandel-cashewkaas, de tomaat marinara, de gemarineerde champignonschijfjes (zonder de marinade) en de spinazie.
Rol de courgettereepjes stevig op. Plaats ze een voor een in een ovenschaal.
Warm de cannelloni van courgette lichtjes op door de ovenschaal minstens 15 minuten in een droogoven op 50 °C te plaatsen. Je kunt de cannelloni ook vers serveren of 10 minuten in een voorverwarmde oven van 100 °C plaatsen.
Werk af met vers basilicum en eventueel wat ‘kaascrumble’ met cashewnoten.