Carpaccio van tomaat

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag, op hoog vuur. Voeg de aubergine toe als de olie warm is. Bak tien minuten of tot de aubergine gaar en gekarameliseerd is, roer af en toe. Voeg de knoflook, olijven, kappertjes, zongedroogde tomaten, peterselie, munt, basilicum, citroensap en pijnboompitten toe aan de aubergine. Roer goed en breng op smaak met zout en zwarte peper. Zet opzij.

Doe de cashewnoten, pijnboompitten, water, edelgistvlokken en zout in een blender. Mix tot een glad en romig mengsel en zet apart.

Snijd de tomaten in dunne plakjes, leg ze op een bord en schep een deel van de auberginekaviaar er bovenop. Besprenkel met de parmezaanse dressing en garneer met rucola, verse basilicum en kappertjes. Serveer met brood.

Buon appetito!

Verticale tabs