Carrot cake

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem een grote mengkom en meng de bloem, het zout, de witte en bruine suiker, de baking soda, het bakpoeder, het vanillepoeder, de koekkruiden en de gember door elkaar.

Meng de natte ingrediënten (de plantaardige melk, zonnebloemolie en appelazijn) in een maatbeker. Voeg de droge ingrediënten toe. Meng door elkaar tot je een egaal beslag hebt.

Voeg de wortel, sinaasappelzeste, noten en rozijnen toe en meng het geheel door elkaar.

Vet de bakvorm in en bestuif met wat bloem. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak 30 à 40 minuten.

Mix met de klopper alle ingrediënten voor de buttercream door elkaar tot je een glad geheel krijgt.

Prik met een naald in de cake om te zien of het beslag droog is vanbinnen. Als hij droog is, mag de cake uit de oven. Laat afkoelen vooraleer je de cake afwerkt met de frosting. Laat opstijven in de koelkast.

Verticale tabs