Ingrediënten voor 10 personen
- 200 g uien fijngehakt
- 6 tenen look fijngehakt
- 400 g wortels in brunoise
- 200 g selder in brunoise
- 400 g rapen in brunoise
- 500 g aardappelen geschild en in brunoise
- 1 kruidentuiltje
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- 250 ml rode wijn (optioneel)
- 500 g tomates concassées uit blik
- 800 ml groentebouillon
- 750 g veggie chipolata worstjes (Greenway)
- 500 g Borlotti bonen uitgelekt
- 400 g bruine linzen of Puy linzen, uitgelekt
- 100 g peterselie fijngehakt
- peper
- zout (optioneel)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van EVA. Foto (c) Toos Vergote
wrapper
Bereiding
Snij de veggie chipolata in stukken van ongeveer 3 cm. Bak deze aan in een grote braadslede of steamer. Haal eruit en zet aan de kant.
Fruit in dezelfde braadslede de look en ui. Voeg alle groenten en de aardappelen toe en bak even kort.
Voeg het bouquet garni en gerookt paprikapoeder toe en blus met de rode wijn (optioneel).
Voeg de tomaten en bouillon toe en breng aan de kook.
Laat op zacht vuur 20 minuten pruttelen.
Voeg de worstjes, bonen en linzen toe en laat nog eens 15 minuten stoven.
Kruid met peper en zout indien nodig en roer op het einde verse peterselie erdoor.