Ingrediënten voor 8 personen
- 2 doosjes Céréal rijst-kokoskoekjes (2 x 150 g)
- 10 dadels
- 1 tl kaneelpoeder
- 80 ml (gesmolten) kokosolie
- 1 pak zijden tofu (uitgelekt +- 350 g)
- 1/2 tl vanille-extract
- 1/3 kop bloemsuiker of ahornsiroop
- 200 g verse of diepvries aardbeien (laten ontdooien)
- 300 ml plantaardige melk
- +/- 400 g plantaardige plattekaas Provamel/Alpro
- 2 zakjes agar agar (2 x 10 g)
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Sojavrij
wrapper
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Maal de koekjes en dadels in de keukenmachine tot fijne korrels, voeg 1 tl kaneelpoeder toe
en meng goed. Verhit in een steelpan de kokosolie en meng de koekkruimels erdoor heen.
Bekleed een taartvorm met plantaardige boter/olie of bakpapier. Duw het koekmengsel op de
bodem. Bak 10 min. af in de oven op 180 graden en laat afkoelen.
Blend de zijden tofu met de plantaardige yoghurt/kwark, de 200 gram verse/ontdooide
aardbeien en de bloemsuiker of ahornsiroop in de keukenmachine. Je kan ook eerst even proeven of je het
niet al zoet genoeg vindt.
Zet een klein pannetje op met de plantaardige melk en breng samen met de agar agar aan de
kook. Laat voor twee minuten koken. Voeg toe aan het tofu-yoghurtmengsel en blend goed
door.
Giet in de taartvorm en laat minimaal een uur opstijven in de koelkast.
Serveren:
Serveer wanneer de taart genoeg is opgestijfd. Garneer de taart vlak voor het
serveren met bessen, nootjes, pure chocolade of andere toppings.