Ingrediënten voor 10 personen
- 500 g gekookte kikkererwten
- 150 g veganaise (vegan mayonaise)
- 2 stelen witte selder zeer fijn gesneden
- 100 g lente-uien zeer fijn gesneden
- 2 el peterselie fijngesnipperd
- 1 el Dijon mosterd
- 100 g amandelschilfers geroosterd
- 1 tl épices pour poulet
- 45 ml citroensap (sap van één citroen)
- Peper & zout
Extra info
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Broodbeleg
- Allergie: Sojavrij
wrapper
Bereiding
Plet de kikkererwten grof met een pureestamper.
Voeg alle overige ingrediënten toe, proef en pas de kruiding aan indien nodig.
Bewaart tot 5 dagen in de koeling.
Variant
Breng de spread verder op smaak met edelgist en dille. Meng hieronder druiven (in kwartjes) of rozijnen.