Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g tomates concassées uit blik
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook fijngesneden
- 2 paprika's rood en geel
- 400 g kidneybonen uit blik, afgegoten en afgespoeld
- 2 tl garam masala
- 2 stengels koriander
- 1 blokje groentebouillon
- 1 limoen
- 2 el olijfolie
- 100 ml water
- 175 ml Alpro Greek Style Natuur
- peper en zout
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Notenvrij
- Bron: Dit is een recept van Alpro
wrapper
-
Snijd de ui en knoflook fijn en verwijder de pitjes van de paprika en snij deze in dunne reepjes. Laat de kidney bonen uitlekken en spoel ze af.
-
Verhit de olijfolie in een grote pan met deksel en voeg de ui en knoflook toe. Frituur de ui en knoflook en roer dit regelmatig door. Voeg de garam masala en een paar stengels koriander toe aan de ui. Na een minuut mogen de tomaten, paprika en water erbij. Verkruimel het blokje groetenbouillon en voeg deze toe. Doe de deksel op de pan en laat het voor 15 minuten rustig sudderen en roer het regelmatig door.
-
Voeg de kidney bonen toe in de pan en maak deze op smaak met limoensap, peper en zout. Als het er droog uit ziet mag er water bij gevoegd worden.
-
Serveer de veggie chilli met verse koriander, limoen, Alpro Greek Style en brood of rijst.