Ingrediënten voor 8 personen
- 3 sjalotten fijngehakt
- 4 teentjes knoflook geperst
- 3 preiwit
- 3 rode jalapeñopeper met pitjes, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- 2 el gemalen komijn
- 2 el gemalen koriander
- 2 el gerookt paprikapoeder
- 1 tl kaneel
- 1 el cacaopoeder ongezoet
- 2 el gedroogde oregano
- 1 muskaatnoot geraspt
- 250 g gedroogde linzen groen of bruin
- 250 g gedroogde linzen rood
- 240 g rode kidneybonen zelf gekookt of uit blik, uitgelekt
- 240 g borloti bonen zelf gekookt of uit blik, uitgelekt
- 240 g zwarte bonen zelf gekookt of uit blik, uitgelekt
- 400 g tomaten in stukjes, uit blik of uit bokaal
- 1 l Himalayazout
- zwarte peper
- verse koriander grof gehakt
- zilvervliesrijst of ander graan naar keuze
- 2 llimoen in partjes
- guacamole optioneel
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Sandra op haar blog San's keuken.
wrapper
Bereidingswijze
Hak de sjalot, look, prei en chili fijn en stoof ze op een medium vuur in de olijfolie tot ze zacht zijn (5 minuutjes).
Voeg de specerijen en droge kruiden toe. Rasp de nootmuskaat erover en bak 2 minuutjes. (Als de mengeling te droog is voeg je wat water toe).
Voeg de linzen, bonen en tomaten toe. Roer goed door.
Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
Zet het vuur lager en laat minstens een uur pruttelen. Roer regelmatig om.
Kruid naar smaak.
Serveer met zilvervliesrijst, limoenpartjes (een must samen met de gerookte paprika), vers gehakte koriander, guacamole en een flinke dot zure room.