Ingrediënten voor 10 personen
- 3 el olie
- 120 g uien , fijngesnipperd
- 1/2 el knoflookpuree
- 500 g rode paprika's (of paprika mengeling), in stukjes
- 500 g vegetarisch gehakt
- 300 g champignons , in schijfjes of kwartjes gesneden
- 4 el tomatenpuree
- 2 el chimichurri kruidenmix
- 2 el oregano
- 400 g tomaat concassée
- 300 ml groentebouillon
- 400 g zwarte bonen of kidneybonen
- 400 g mais , blik of diepvries
- suiker of agavestroop om de aciditeit uit de tomatensaus te halen (optioneel)
- handjevol koriander en bladpeterselie
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Type: Hoofdgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Sojavrij
- Bron:: Eva vzw
wrapper
Sauteer de ui. Voeg knoflook, paprika's en vegetarisch gehakt toe en bak enkele minuten mee. Voeg de champignons toe en laat even meebakken.
Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en bak al omscheppend 2 minuten.
Giet de tomaat concassée en bouillon bij de groenten. Spoel de bonen en maïs en voeg ze bij het geheel. Laat sudderen tot de groenten gaar zijn, ongeveer 15 minuten.
Breng verder op smaak met (chili)peper, zout en indien nodig wat suiker of agavestroop.
Werk af met verse peterselie en koriander.
Dien de chili op met tortilla's, als vulling in wraps of bij rijst. Hierbij hoort een mango- of avocado salsa en enkele taco-chips voor de crunch.