Chili sin carne met zure cashewroom en avocado

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Verwarm wat kokos- of olijfolie in een grote diepe pan of kookpot. Bak de ui en look tot glazig. Voeg de wortel, selder en champignons toe samen met de komijn, de kaneel, het zeezout en de cayenne. Roer goed en laat enkele minuten bakken op een laag-medium vuurtje.
Voeg de tomaten passata toe samen met de groentebouillon, de tomatenpuree, de bonen en de kikkererwten.
Roer goed en breng aan de kook. Verlaag het vuur en laat 20 minuten of langer pruttelen. Maak ondertussen de zure cashewroom.
Voeg vlak voor het serveren de donkere chocolade toe. Roer goed, proef en breng eventueel extra op smaak met cayennepeper en zeezout. Ik voeg ook graag een lepeltje appelciderazijn toe.
Serveer met avocado, koriander, lente-ui en maïs die je eventueel kort kan roosteren met wat gerookt paprikapoeder en zeezout. Werk af met zure cashewroom.

Zure Cashewroom

Mix alle ingrediënten tot een gladde room in de blender.

Julie's tips en tricks:

Deze chili sin carne blijft minstens 3 dagen vers in de koelkast. Ik vind zelfs dat hij nog lekkerder wordt na enkele dagen! Je kan hem ook 2 maanden of langer bewaren in de diepvries.
Serveer de chili ook eens als vulling in taco-wraps. Voor een raw vegan ‘keto’ versie kan je wraps maken van Romeinse sla, warmoes…
Voor een high fat low carb ‘keto’ versie:
- vervang de wortels door 3 extra stelen witte selder
- vervang de bonen door 2 extra bakjes champignons
- vervang de geroosterde maïs eventueel door noten/pitten
- serveer met een rijkelijke portie avocado of guacamole + zure cashewroom
- ik voeg ook graag 3 handenvol bladgroen (zoals spinazie) toe

Verticale tabs