Ingrediënten voor 4 personen
- 2 grote rijpe bananen
- 1 el citroensap
- 75 g pure chocolade fijngehakt
- 90 ml maiskiemolie
- 75 ml rijststroop
- 175 ml sojamelk
- 1 tl appelciderazijn (maakt het langer houdbaar)
- 1 vanillestokje
- 75 g rietsuiker
- 75 g grof gehakte walnoten
- 225 g tarwebloem
- 1 zakje bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 1 mespunt nootmuskaat
- 1 mespunt kaneel
- topping
- 1 banaan
- 1 el citroensap
- 3 el sojayoghurt
- 1 el rijststroop
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Nagerecht
- Bron: Lisette Kreischer
- Kookboek: Ecofabulous – Koken in alle seizoenen. Uitgeverij Artemis & co, 2009
wrapper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Pureer in een kom de bananen met het citroensap, de olie, sojamelk, azijn, de vanille en de rijststroop.
- Meng in een andere kom bloem, chocolade, bakpoeder, zout, kruiden, suiker en walnoten.
- Vet een bakvorm in met olie en bestrooi met bloem.
- Meng de droge ingrediënten met de natte. Mix goed, maar roer niet te lang en werk snel.
- Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Test de cake door er met een mes voorzichtig in te prikken. Als het mes er schoon uit komt, is de cake gaar.
Laat afkoelen en leg op een schaal. - Mix voor de topping alle ingrediënten met een staafmixer. Besmeer de afgekoelde cake met een topping.