Chocolade-chili met maisbrood

Ingrediënten voor 6 personen

Extra info

wrapper

Chocolade-chili met maisbrood

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Pel en hak de knoflook fijn. Snijd de prei, inclusief het groen, in ringen. Maak de paprika’s en, indien gebruikt, de verse peper schoon en snijd alles in de lengte in dunne reepjes. Snijd de courgette in hapklare stukjes.

Verwarm de olie in een grote pan en bak daarin de prei en de knoflook 5 minuten op matig vuur; roer geregeld om verbranden tegen te gaan. Voeg de courgette en de paprika met de chilipeper, het komijnzaad en het zout toe en bak alles nog 5 minuten.

Giet de kidneybonen af en spoel ze grondig af. Voeg ze met de tomatenblokjes, de tomatenpuree, het koriander- en komijnpoeder, het paprikapoeder en de zwarte peper toe aan de pan. Zet het vuur hoog en breng alles aan de kook. Zet dan het vuur laag, voeg de gehakte chocolade toe en laat de massa nog 10 minuten pruttelen.

Hak de verse koriander fijn en meng hem met het li­­moen­sap door de chili. Voeg zo nodig nog wat zout en peper toe.

Meng voor het maisbrood, het lijnzaad met het water in een kleine kom om ‘lijnzaadei’ te maken. Laat dit 10 minuten staan.

Meng de overige droge ingrediënten in een grote kom. Meng in een andere kom de natte ingrediënten. Voeg dan het ‘lijnzaadei’ toe en roer alles door. Doe het natte mengsel bij het droge en meng alles goed tot een deeg.

Doe de chili in een lage quichevorm van zo’n 25 cm en strijk hem gelijkmatig uit. Verdeel de spinazie erover en dan het maisbrooddeeg. Bak de chili 15 minuten in de oven.

Serveer het gerecht met een simpele groene salade en zure vegan room of sojayoghurt natuur.

Verticale tabs