Ingrediënten voor 4 personen
- 400 ml kokosroom
- 2 el cashewpasta
- 1 el agavesiroop
- 2 rijpe bananen (in plakjes, bevroren)
- 2 tl vanille-extract
- 1/2 tl zeezout
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Glutenvrij en Sojavrij
- Bron: Dit is een recept uit Easy Vegan Feelgood van Sanne Van Rooij, Uitgeverij Kosmos
wrapper
Doe de kokosroom, de cashewpasta, de agavesiroop, de banaan, het vanille-extract en het zout in de keukenmachine en mix tot een gladde massa.
Verdeel het mengsel over de ijslollyvormpjes en steek de stokjes erin. Zet de ijslollyvormpjes in de vriezer en laat de ijsjes in 3 uur opstijven.
Smelt voor de topping de chocolade au bain-marie.
Haal de ijsjes uit de vormpjes en bedruip ze met de gesmolten chocolade. Bestrooi ze tot slot met toppings naar keuze (pure chocolade, cacaonibs, amandelschaafsel, kokosschaafsel, pistachenoten, zeezout, chilivlokken, hennepzaad en/of gevriesdroogde frambozen) en laat de chocolade hard worden.