Ingrediënten voor 6 personen
- 250 - 300 g pure chocolade
- 400 g zijden tofu
- 60 ml sojamelk
- 1 - 2 el agavesiroop
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Glutenvrij en Notenvrij
wrapper
Bereiding
-
Smelt de chocolade 'au bain marie'.
-
Doe de silken tofu in de blender en mix samen met de sojamelk, de agavesiroop en de vanille tot een gladde massa.
-
Voeg de gesmolten chocolade toe en meng tot een homogeen geheel (in plaats van een blender kan je ook een staafmixer gebruiken).
-
Verdeel de chocolademousse in potjes en laat een uurtje of langer opstijven in de koelkast.
-
Garneer elk potje met wat geraspte chocolade en een halve aardbei.
Voor een extra feestelijk effect kan je de chocolademousse - indien hij opgesteven is - mooi in kommetjes spuiten met behulp van een spuitzak!