Ingrediënten voor 4 personen
- VOOR DE CHOCOMOUSSE:
- 400 g Céréal Bio Tofu Zijdezacht
- 200 g pure chocolade
- 60 - 120 g aquafaba (optioneel)
- 8 Céréal Kokoskoekjes
- VOOR DE CRUMBLE:
- 4 ontpitte medjouldadels
- 4 Céréal Kokoskoekjes
- rood fruit naar keuze (voor de afwerking)
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een recept van Céréal Bio.
wrapper
Een heerlijk, gezond, makkelijk en snel dessert. De smeuïge chocolade zal jong en oud bekoren. De kokosnoot geeft het een exotische toets en de rode vruchten zorgen voor een vleugje frisheid.
Bereiding
Smelt de chocolade au bain-marie.
Klop ondertussen de aquafaba luchtig (optioneel).
Doe de gesmolten chocolade en de Céréal Bio Tofu Zijdezacht in een blender. Mix tot je een glad en homogeen mengsel krijgt.
Roer het tofu- en chocolademengsel door de geklopte aquafaba (indien gebruikt).
Vul de glaasjes voor de helft met de mousse. Voeg stukjes Céréal kokoskoekjes toe en werk af met een tweede laag mousse. Bewaar in de koelkast.
Mix de dadels en koekjes in een keukenmachine tot je een zandkoekjesmengsel krijgt dat klontert. Voeg de crumble toe aan de mousses en zet opnieuw 2 uur in de koelkast.
Werk af met rood fruit alvorens op te dienen.
Aquafaba is een optioneel ingrediënt, het zorgt voor een luchtigere mousse.
Je kunt ook vers fruit op de bodem van de glaasjes leggen om een extra vleugje frisheid te geven.