Ingrediënten voor 6 personen
- 270 g zelfrijzende bloem
- 30 g cacao ongezoet
- 1/2 tl baking soda
- 1/2 tl wijnsteenbakpoeder
- 125 g rietsuiker
- 1 tl Bourbon vanillepoeder of de zaadjes van 1 vanillepeul
- 100 g pistachenoten ongezouten, grof gehakt (+ extra voor het serveren)
- 1 middelgrote, heel rijpe banaan
- 240 ml Lima Oat Drink sugars free
- 120 ml plantaardige olie
- 500 g verse frambozen
- een handje gevriesdroogde frambozen
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Nagerecht
- Allergie: Sojavrij
- Bron: Dit is een recept van Sandra op haar blog San's keuken
wrapper
Voor een medium tulbandvorm of een groot rechthoekig cakeblik.
Warm de oven tot 180°. Vet je bakvorm in met een beetje olie. Als je een siliconen vorm gebruikt, hoef je die niet in te vetten.
Meng alle droge ingrediënten in een grote kom.
Plet de banaan in een andere kom. Roer de melk en de olie door de banaan.
Giet de natte massa bij de droge, voeg de pistaches toe en schep alles voorzichtig door elkaar. Giet het deeg in de vorm en bak in 25-30 minuten of tot een houten prikker droog uit het deeg komt..
Verwijder de vorm en laat afkoelen op een cakerek. Gebruik je een siloconen vorm? Laat de cake dan eerst volledig afkoelen voor je de vorm verwijdert.
Mix de helft van de frambozen tot een gladde coulis. Zoet eventueel naar smaak met agavesiroop of bloemsuiker.
Verkruimel een handje gevriesdroogde frambozen over de cake. Snijd de cake in dikke plakken en serveer met de frambozencoulis, verse frambozen en extra gehakte pistaches.
Smakelijk!