Chocoladezoenen

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Kook de aquafaba in tot 60 ml en laat afkoelen en koud worden in de koelkast (of zet het even in de vriezer als je haast hebt). Ontvet de kom en kloppers met wat citroensap en wrijf droog met een stukje keukenpapier. Klop de aquafaba met ½ theelepel citroensap tot stevige pieken.

Breng 50 ml water met de suiker aan de kook en zet je suikerthermometer in de pan. Verwarm tot het mengsel 117 °C bereikt. Voeg rond de 100 °C de agaragar toe en roer goed.

Neem de pan van het vuur en giet al kloppend in een heel dun straaltje het hete suikermengsel bij de aquafaba. Voeg ook het vanille-extract toe. Blijf kloppen tot het schuim is afgekoeld tot kamertemperatuur en heel stevig is. Schep het in een spuitzak.

Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en spuit torentjes schuim op de koekjes. Druk met een natte vinger de punten naar beneden. Laat de torentjes ± 2 uur drogen.

Doe de chocolade in een hittebestendige kom en zet de kom op een pan met een laagje heel zachtjes kokend water. De bodem van de kom mag het water niet raken. Smelt de chocolade zo au bain-marie. Of doe de kom met chocolade in de magnetron en verwarm telkens 1 minuut op vol vermogen. Roer steeds goed door want de chocolade houdt vaak zijn vorm ook al is hij gesmolten. Laat lichtjes afkoelen.

Zet de koekjes op een rekje en schep de chocolade erover. Gebruik een kwastje om de chocolade mooi te verdelen. Of dompel de bovenkant in de chocolade (dan heb je wel veel meer chocolade nodig). Laat helemaal afkoelen. De zoenen zijn 3-4 dagen houdbaar buiten de koelkast en 1 week in de koelkast.

Verticale tabs