Ingrediënten voor 4 personen
- Sap van 2 citroenen
- 1 kop kokosroom
- 1 el maïzena
- 2 el agavesiroop
- 1 klein handje tijm
- 1/2e tl vanille-extract
- zout
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Glutenvrij, Notenvrij en Sojavrij
- Bron: Dit is een recept uit ‘Plantbased Italian’ van Luna Trapani.
wrapper
Bereiding
Doe alle ingrediënten voor de sorbet in een diepe steelpan en zet het op een hoog vuur. Laat koken voor 10-15 minuten, en laat het dan volledig afkoelen. Doe het mengsel in een kom die in de diepvriezer mag en zet het een nachtje in de diepvriezer.
De volgende dag: Doe alle ingrediënten voor de custard in een diep steelpannetje op een hoog vuur. Blijf roeren tot het ongeveer even dik is als pudding, laat het dan volledig afkoelen.
Schep de sorbet in serveerglaasjes en giet de custard erbovenop.
Buon appetito!