Ingrediënten voor 4 personen
- 100 g rode linzen
- 1 teentje knoflook
- 6 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt
- 3 geroosterde paprika's uit een pot
- 100 g cashewnoten
- 1,5 tl cayennepeper
- peper en zout
- 12 sneetjes brood
- 1 zakje rucola
- 4 el geroosterde pijnboompitten
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Broodbeleg
- Allergie: Sojavrij en Suikervrij
- Auteur: Lisa Steltenpool
wrapper
Kook de linzen gaar zoals de verpakking aangeeft.
Giet na het koken de linzen in een fijne zeef en pers het overtollige water eruit. Meng dan de linzen met de knoflook, tomaten, paprika’s, cashewnoten en cayennepeper in een blender of keukenmachine. Breng op smaak met zout en peper.
Neem een snee brood, beleg rijkelijk met de spread en een klein handje rucola. Leg hier een snee brood en beleg nogmaals. Voeg een eetlepel geroosterde pijnboompitten toe. Leg het laatste sneetje brood hierop en snijd diagonaal.