Ingrediënten voor 4 personen
- 2 courgettes in de lengte in dunne plakken gesneden met een dunschiller of mandoline
- 3 stevige perziken in partjes gesneden
- 4 el olijfolie
- 1 handvol bladpeterselie fijngehakt
- 1 handvol verse munt fijngehakt
- peper en zout
- 60 g cashewnoten enkele uren geweekt in water
- 1/2 limoenen voor het sap
- 1 teentje knoflook
- 60 ml water of groentebouillon
- bamboestokje in wat water geweekt
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor keukenprins(ess)en
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
wrapper
Steek de courgettelinten accordeongewijs op de bamboestokjes en wissel af met stukjes perzik.
Meng de olijfolie met de verse kruiden, peper en zout en strijk de brochettes hiermee in.
Gril ze tot de courgette gaar is. Serveer met de cashewcrème.
Mix voor de cashewcrème alles fijn tot je een romige dressing krijgt. Breng eventueel nog op smaak met extra limoen.
Voor een variant op deze brochettes kun je wat witte wijnazijn en kappertjes aan de olijfolie toevoegen. Laat de courgettes hierin marineren en vervang de perziken door stukjes rode ui.