Courgettepakketjes gevuld met citroen-venkelrisotto

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Voor de risotto

Fruit de ui 10 minuutjes en fruit de knoflook de laatste 5 minuten mee. Voeg de risottorijst toe en bak deze ongeveer 3 minuutjes mee. Blus de rijst met de witte wijn en roer af en toe tot de wijn grotendeels is verdampt.

Voeg nu een flinke soeplepel bouillon toe. Blijf roeren en voeg telkens nieuwe bouillon toe wanneer ze is verdampt. Voeg na twee ladingen bouillon de venkel, zout en citroenrasp toe.

De risotto is klaar wanneer de rijst en venkel beetgaar zijn en de bouillon grotendeels is opgenomen. Voor de vulling mag de risotto iets droger zijn dan wanneer je het als hoofdgerecht eet, dat zal het vullen makkelijker maken. Voeg aan het einde de dille, het citroensap en de pijnboompitjes toe. Breng op smaak met peper en eventueel extra zout. De risotto mag stevig op smaak zijn, aangezien het om de vulling gaat.

Voor het vouwen van de pakketjes

Maak met een dunschiller lange linten van de courgette.

Leg twee linten naast elkaar met een paar millimeter overlap. Leg hier haaks overheen op dezelfde manier nog twee linten, zodat ze een kruis vormen. Leg een hoopje van de (bij voorkeur afgekoelde) risotto in het midden en vouw één voor één de “armen” van het courgettekruis naar binnen tot je een mooi pakketje hebt. Bestrijk de pakketjes aan beide kanten met olijfolie.

Grill de pakketjes op de barbecue tot de courgette net beetgaar is (let op: als de courgette te gaar wordt dan zijn de pakketjes erg kwetsbaar).

Verticale tabs