Courgettes gevuld met champignons en noten

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snipper de ui fijn en bak deze in de olijfolie. Hak de knoflook fijn en bak deze na 10 minuten mee met de ui voor ca. 5 minuten. Voeg de 1⁄2 el gedroogde tijm toe.

Snijd ondertussen de champignons in kleine blokjes, kort in de keukenmachine kan ook. Voeg de champignons toe als de ui begint te bruinen. Bak deze 5-10 minuten mee en blus dan af met de sojasaus.

Snijd de courgettes in de lengte doormidden, laat de uiteinden eraan. Schraap het binnenste uit de courgettes met een lepel, totdat ze nog ongeveer 1 cm dik zijn. Hak de inhoud fijn en bak deze 5 minuten mee met de rest.

Voeg nu de gekookte bulgur, gemalen noten en 1 à 2 el bloem toe. Breng op smaak met peper en zout.

Voeg zo nodig meer bloem toe. Het mengsel moet een enigszins vaste consistentie hebben, maar als het te vast is kan het droog worden.

Vul nu de courgettes. Dit kan op twee manieren. Als je kiest voor “klassiek” vul je beide helften apart, de courgette kan dan op het rooster gebakken worden. Bak je liever direct op de kolen? Vul dan beide helften, druk ze stevig op elkaar en wikkel ze in aluminiumfolie. Hoe lang de courgette moet bakken hangt af van de gaarmethode, de grootte van de courgette en de temperatuur van de kolen.

Ook erg geschikt om andere groentes mee te vullen! Denk bijvoorbeeld aan paprika, tomaat of aubergine.

Verticale tabs