Ingrediënten voor 4 personen
- voor de couscous:
- 50 g rozijnen
- 250 g peultjes
- 1 rode paprika
- 2 el olijfolie
- 75 g cashewnoten
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 1/2 tl kurkuma
- 250 g couscous
- 2 el munt fijngesneden
- 1/2 citroenen
- voor de yoghurtsaus:
- 250 ml sojayoghurt
- 2 el dille fijngesneden
- 1 klein teentje knoflook fijngehakt
- 1/2 citroenen
- 1/2 tl zout
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Suikervrij
wrapper
Begin met het maken van de yoghurtsaus: Meng alle ingrediënten in een kommetje en zet
dat een uurtje in de koelkast. Dan kunnen de smaken op elkaar inwerken en wordt het nog
lekkerder.
Dan ga je verder met de couscous: Laat de rozijnen een kwartiertje wellen in warm water en
daarna uitlekken in een vergiet. Kook of stoom ondertussen de peultjes in 2-3 minuten beetgaar.
Spoel ze af onder koud stromend water, dan blijven ze knapperig.
Snij de paprika in kleine stukjes. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de stukjes 5
minuten. Doe er dan de knoflook, rozijnen, cashewnoten en kurkuma bij. Schep alles om en
bak het mengsel 3-4 minuten op middelhoog vuur.
Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Laat enigszins afkoelen
en meng dan voorzichtig met verse munt, citroensap, peultjes en de ingrediënten uit de
koekenpan. Zout naar smaak toevoegen.
smaaktip: Serveer de couscous met falafel balletjes (kant-en-klaar) of maak er zelf
apenburgers bij. En vergeet de yoghurtsaus niet!