Ingrediënten voor 4 personen
- 2 cups couscous
- 2 tl groentebouillonpoeder (of zout)
- 2 tl edelgist
- Voor de groentesaus:
- 1 courgette
- 1 ajuin
- look (naar smaak)
- 1 paprika
- 250 g champignons (of andere groenten die je hebt liggen)
- 1 blik kikkererwten
- ras el hanout (naar smaak)
- groentebouillonpoeder (of zout, naar smaak)
- 3 tl maiszetmeel (of aardappelzetmeel of arrowroot)
- verse koriander (naar smaak)
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Allergie: Notenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Bron: Dit is een vetarm en olievrij recept van Sophie Maes.
wrapper
Snij eerst de ui en look en stoof ze aan in een bodempje water. Voeg tijdens het stoven de courgette, paprika en champignons of andere groenten naar keuze toe.
Voeg vervolgens de kikkererwten toe, het vocht mag erbij. Kook ondertussen water en giet het kokende water over de groenten tot ze onder staan. Kruid deze saus met groentebouillonpoeder en ras el hanout naar smaak.
Als alle groenten gaar zijn, dik je de saus in met 3 tl maiszetmeel grondig opgelost in koud water. Laat even tot het kookpunt komen en zet het vuur af. Strooi nog koriander over de saus.
Als de saus bijna klaar is, neem de couscous en voeg per cup 1 tl groentebouillon en 1 tl edelgist toe, meng goed en giet het kokende water erover tot het net onderstaat. Laat 5 minuten rusten, goed mengen en klaar.
Schep de couscous in een diep bord met erover de groentesaus en de koriander.