Ingrediënten voor 4 personen
- Voor de cowboy chili
- 1 flinke rode ajuinen
- 1/2 tl zout
- 4 teentjes knoflook
- 1,5 tl komijn
- 1 tl gerookt paprikapoeder
- 1/2 tl kaneel
- 1/2 tl nootmuskaat
- 250 g spruitjes gehalveerd
- 500 g pompoen in blokjes gesneden
- 400 g tomaten in blokjes
- 200 ml blond bier (of 50 ml whiskey)
- 1 blik kidneybonen (400 g blik, uitlekgewicht +- 250 g)
- 1 pakje vegetarisch gehakt (of nog een blik kidneybonen)
- 1 el bruine suiker
- enkele flinke scheuten Chipotle tabasco (of Heinz Chipotle, of gerookt paprikapoeder)
- een handje verse koriander
- Voor de Cashew zure room
- 250 g cashewnoten (4-8u geweekt)
- 150 ml water
- 3 tl citroensap
- 1 tl appelciderazijn
- een snuifje zout
- Voor de gepickelde ui
- 1 rode ajuin
- 2 el wijnazijn
- 1 tl zout
- 1/2 tl griessuiker
Extra info
- Kooktijd: Lang
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Recept: EVA
- Instructiefilmpje: klik hier
wrapper
Cowboy chili
-
Stoof de rode ui en gehalveerde spruitjes in olijfolie. Doe de knoflook en kruiden erbij. Stoof dit allemaal even aan.
-
Doe vervolgens de tomaten, het bier en de Tabasco Chipotle erbij. Laat dit tien minuten pruttelen, en voeg vervolgens de pompoenblokjes hierbij.
-
Als de spruitjes en pompoenblokjes gaar zijn (indien je ze makkelijk kan doorprikken met een vork) mogen de kidneybonen en het gehakt erbij.
-
Breng tenslotte jouw stoofpotje verder op smaak met extra Tabasco Chipotle en koriander.
Cashew zure room
1 Blend alle ingrediënten tot een smeuïge pasta
Gepickelde rode ui
-
Overgiet de schijfjes ui met kokend water en laat ze een minuutje staan. Giet af, spoel ze even af onder koud water en laat ze uitlekken.
-
Meng de uiringen ze met de rest van de ingrediënten en laat ze minstens een tiental minuten pickelen. Je uiringen krijgen nu een mooie felroze kleur.
Wil je graag zien hoe wij het klaarmaken? Bekijk zeker eens het EVA instructiefilmpje