Cracker met doperwtencrème, cashewmozzarella, groene kruidensla, gemarineerde spitskool en radijs

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Voor de cracker

Verwarm de oven voor op 170°C.
Hak de noten/zadenmix fijn.
Meng noten/zaden, chiazaad, lijnzaad, sesamzaad en rozemarijn.
Voeg daaronder het water en kikkererwtenvocht.
Laat 10 min. rusten.
Stort het mengsel op een bakmatje en rol dun uit (+/- 3mm).
Bak ongeveer 10 min. en laat afkoelen.

Voor de doperwtencrème

Blancheer de doperwten gedurende 4 à 6 min. en koel ze goed zodat ze mooi groen blijven.
Snipper de sjalot en sueer.

Voor de cashewmozarella

Zet een kom klaar met ijswater.
Mix alle ingrediënten in de blender tot een smeuïge massa.
Warm op in een steelpannetje op het vuur, onder voortdurend roeren met een klopper, tot ze indikt (boven 80°C).
Haal het pannetje van het vuur en schep balletjes. Leg die in het ijswater voor een stevigere vorm.

Tip: de cashewmozarella blendt beter als je het in grotere hoeveelheden maakt.
Je kan de mozarella tot twee weken bewaren in water in de ijskast of enkele maanden invriezen.

Voor de salade

Maak een dressing van olijfolie en limoen.
Ciseleer de spitskool, meng onder de dressing, en laat trekken.
Blancheer de erwtjes kort en laat schrikken.
Meng de gemarineerde spitskool met de veldsla, de erwten en eventueel wat extra dressing.
Breng op smaak met peper, zout en de verse groene kruiden.

Voor de afwerking

Schik de salade in een glazen weckpot en voeg enkele bolletjes cashewmozarella toe.
Schik de cracker op het deksel en werk af met de erwtencrème, een bolletje cashewmozarella en fijne plakjes radijs.

Download hier het volledige Andermaal-kookboek gratis.

Verticale tabs