Crispy maïsmuffin met frisse twist

Ingrediënten voor 4 personen

Extra info

wrapper

Verwarm de oven op 190°C.

Was en rasp de wortel.

Snijd de prei, pijpajuin, look en verse kruiden redelijk fijn.

Laat de maïs goed uitlekken.

Vet een muffinblik in met olie en bestrooi met wat bloem of gebruik siliconenvormpjes.

Doe meel, bakpoeder, paprikapoeder, kurkuma, Herbamare en peper in een kom. Roer goed door elkaar.

Meng de zonnebloemolie samen met de sojamelk, hennepzaad, mosterd en citroenrasp in een andere kom.

Roer het sojamengsel door het meelmengsel, roer door tot eventuele klontjes grotendeels verdwenen zijn (let echter op voor teveel roeren ). Giet er de fijngesneden groenten en verse kruiden bij en roer nog eens om.

Verdeel het beslag over vier muffinvormpjes en plaats in de oven.

Bak de muffins in ongeveer 25’ goudbruin en gaar.

Tip: Serveer met een fris rucola slaatje en een ahorn/limoendressing.

Verticale tabs