Ingrediënten voor 4 personen
- citroensap
- peper en zout
- 45 ml olijfolie
- 2 teentjes knoflook (gemalen)
- 1 tl komijn
- mosterdzaad
- verse koriander
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Bijgerecht
- Allergie: Glutenvrij, Sojavrij en Suikervrij
- Recept: Shaila Vidal
- Boek: Onze (Ge)Rechten, een boek van Or.C.A. vzw.
wrapper
Bereiding
- Snijd de ui, look en tomaten fijn.
- Meng alle ingrediënten in een kookpot. Breng het geheel aan de kook en laat het een half uur sudderen. Voeg water toe, als het geheel teveel uitdroogt.
- Kruid af met citroensap, peper en zout.
Voor een meer Indiase toets (optioneel)
- Warm olijfolie op in een andere pan. Voeg mosterd- en komijnzaadjes en de gemalen look toe. Bak dit tot de zaadjes beginnen te ploffen.
- Voeg dit toe aan het gerecht.
- Hak ten slotte de verse koriander fijn en strooi dit over het gerecht.
- Dien warm op.
Je kan er ook altijd fijngesneden groenten (bv. wortelen, spinazie, bonen, erwten enz.) aan toevoegen.