Dahl met paprika en zoete aardappel

Ingrediënten voor 2 personen

Extra info

wrapper

Bereiding

Snipper de ui fijn. Verwarm de olijfolie in een kookpot en laat de ui stoven op een laag vuur met het deksel op de pot.

Spoel de bleekselderij en wortelen, snijd ze in kleine blokjes en voeg ze bij de ui. Pers de tenen knoflook boven de groenten, roer om en laat verder bakken op een laag vuur, met het deksel op de pot.

Snijd de paprika in grove stukken. Schrob de zoete aardappel schoon, snijd hem in de lengte in vieren en vervolgens in plakjes van zo'n halve centimeter. Voeg beide bij de andere groenten. Rasp de gember erbij.

Doe alle specerijen bij de groenten en laat ze een halve minuut meebakken. Voeg het water, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe en breng de dahl aan de kook.

Spoel de linzen grondig onder koud stromend water en doe ze bij de groenten. Kruid met versgemalen zwarte peper en grof zeezout en laat 15 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Snijd intussen de abrikozen in dunne reepjes en voeg ze toe. Verwijder de dikke nerf van de boerenkoolstelen, spoel de bladeren grondig en zwier ze droog. Snijd ze in dunne reepjes. Hak de bladpeterselie grof.

Voeg de boerenkool, bladpeterselie en het citroensap bij de dahl tijdens de laatste 5 minuten van de kooktijd.

Tips

Als je spinazie gebruikt in plaats van boerenkool, voeg die dan nog wat later toe. Spinazie heeft voldoende aan 2 minuten gaartijd.
Dankzij de linzen en zoete aardappel is deze dahl op zich al voedzaam en vullend, maar je kunt er gerust nog wat rijst of naanbrood bij serveren.

Verticale tabs