Ingrediënten voor 2 personen
- 2 el mirin (zoete rijstwijn, of vervang door droge sherry)
- 1 el rijststroop
- 2 el tamarisaus (Lima)
- maïzena
- geroosterde sesamolie
- gomasio
- olie
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Hoofdgerecht
- Foto’s en styling: Eveline Boone - French Beans
wrapper
Bereiding
Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
Bak ondertussen de seitanplakjes krokant in wat olie in een hete pan. Zet ze opzij. Stoof de ui aan in wat olie, voeg de aubergine (en eventueel wat olie of water), de geraspte gember en de knoflook toe en bak tot de aubergine een bruin korstje krijgt. Blus met een mengsel van de sake, mirin, rijststroop, tamari en de misosoep.
Je kan deze saus wat indikken met Maizena (roer een beetje maizena los in wat water of nog wat apart gehouden misosoep, voeg toe aan de pan en roer goed).
Kruid af met geroosterde sesamolie. Roer nu de seitan en versnipperde lente-ui onder de aubergine en de saus.
Serveer de seitan met groenten en saus bovenop de rijst. Garneer met wat extra lente-ui, gomasio en pickles of kimchi.