Ingrediënten voor 6 personen
- Voor de donuts:
- 1 tl kokosolie om in te vetten
- 200 g bloem
- 50 g kokosbloesemsuiker
- 2 tl bakpoeder
- 200 ml amandelmelk
- 30 ml gesmolten kokosolie
- 1/4 tl zout
- 50 g appelmoes
- 1 verse citroen geraspt
- Voor de toppings:
- 100 g poedersuiker
- 1 verse citroen het sap ervan
- 1 el bietenpoeder
- 2 el gehakte pistachenoten
- 1 tl Rozenblaadjes
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Allergie: Sojavrij
- Bron: Dit is een recept uit 'Easy Vegan All-day Breakfast. Makkelijk en snel voor ieder moment' van Living the Green Life, Sanne van Rooij. Uitgeverij : Kosmos Uitgevers.
wrapper
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 °C en vet de donutvormpjes in met de kokosolie.
Meng de ingrediënten voor de donuts in een kom tot een beslag.
Vul de vormpjes met het deeg en bak in 15 minuten gaar in de oven.
Meng de poedersuiker en het citroensap tot een icing.
Verdeel de icing over de donuts en strooi het bietenpoeder, de pistachenoten en de rozenblaadjes erover.
Donuts zijn een van de leukste dingen om uit te delen. Deze versie is onze favoriet, want roze is reuze!