Ingrediënten voor 4 personen
- 450 g verse of diepgevroren erwtjes
- 250 ml groentebouillon
- 6 takjes verse munt
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Broodbeleg
- Allergie: Glutenvrij en Suikervrij
wrapper
Doe de erwtjes en de groentebouillon in een pan met een dikke bodem en laat zachtjes
koken. Giet de erwtjes na 5 minuten af, maar hou een half kopje van het kookvocht apart.
Doe de doperwten in een hoge mengbeker. Voeg 4 eetlepels van het achtergehouden
kookvocht toe, samen met de fijngesneden munt- en basilicumblaadjes. Dan nog het
vruchtvlees van een halve avocado erbij. Zet je staafmixer in het mengsel en druk zo’n 5
keer kort op de knop, zodat alles goed gemengd is, maar nog wel een stevige bite heeft.
Breng verder op smaak met peper en zout.
Deze erwtjes zijn lekker op geroosterd brood of een crostini.