Ingrediënten voor 4 personen
- 235 g bloem
- 1 tl bakpoeder
- 100 g rietsuiker
- 80 g cacaopoeder
- 1 tl kaneel
- 0,5 - 1 tl kruidnagels het bolletje fijngemalen of in poedervorm
- 1 vanillestokje
- 150 g appelmoes
- 150 ml zonnebloemolie
- 200 ml water
- 100 g pure chocolade (fijngehakt)
- 50 g walnoten
- Voor de ganache
- 150 ml sojamelk
- 220 g chocolade
Extra info
- Kooktijd: Middel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Nagerecht
- Bron: Naar een recept uit 'Lisette in Luilekkerland' van Lisette Kreischer
- Foto: Olga van Dijk
wrapper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een vierkante of langwerpige bakvorm in en bestrooi die met wat bloem.
- Meng zoals hierboven aangegeven bloem, kruidnagelpoeder, kaneel, cacaopoeder, bakpoeder, vanille, stukjes pure chocolade en walnoten. Mix de appelmoes, olie, suiker en het water en roer dat mengsel door het bloemmengsel. Niet mixen, gewoon goed roeren tot er een mooi dik glanzend beslag ontstaat.
- Giet alles in de vorm en zet die ongeveer 30 minuten in de oven (prik een keer in de brownie met een mes of breinaald, als die er schoon uitkomt, met nog een klein beetje beslag, is hij klaar).
- Warm voor de ganache de sojamelk op tot juist onder het kookpunt. Roer er de chocolade onder en voeg eventueel nog wat suiker naar smaak toe. Laat een vijftiental minuten afkoelen.
- Smeer de ganache op de brownie en laat opstijven in de koelkast.