Ingrediënten voor 4 personen
- 1/2 bosje Thaise basilicum
- 1/2 rode chilipepers
- 4 g gember
- 1 teentje knoflook
- 1 limoen
- 1 el kokosbloesemsuiker
- 1/2 tl korianderzaadjes
- 3 el tamarisaus
- 3 el water
- 1,5 tl sesamolie
- 130 ml zonnebloemolie
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Regio: Oosters
- Moeilijkheidsgraad: Voor enthousiasten
- Type: Saus
- Allergie: Glutenvrij
- Uit het boek SLA: van Ida de Haart
wrapper
Was de basilicum en hak grof.
Snijd de peper in stukjes. De zaadjes kun je er gewoon laten inzitten.
Schil de gemberwortel en snijd samen met het knoflookteentje in dunne plakjes.
Rasp de schil van de limoen, snijd dan de limoen doormidden en pers hem. Je hebt ongeveer 20 ml sap nodig.
Doe de Thaise basilicum, rode peper, knoflook, gember, limoensap en rasp, kokosbloesemsuiker, korianderzaad, tamari en water in een blender of mixer tot je een gladde saus hebt.
Schenk er nu de sesamolie en zonnebloemolie bij en meng goed. Proef en voeg eventueel nog meer peper, zout, limoensap of suiker toe.
Heerlijk bij deze Aziatische salade.