Ingrediënten voor 4 personen
- 150 ml water
- 1,5 el kerriepoeder
- 1,5 el gerookt paprikapoeder
- 1/2 rode chilipepers van de zaden ontdaan en fijngesnipperd
- 1 tl korianderpoeder
- 1 scheutje cognac
- peper en zout
- bladpeterselie naar smaak
Extra info
- Kooktijd: Snel
- Moeilijkheidsgraad: Voor starters
- Type: Hoofdgerecht
- Auteur: Stijn De Kock
wrapper
Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af met behoud van een bodempje water. Roer een beetje olijfolie door de pasta zodat die niet begint te kleven.
Verhit wat olie in een pot en fruit de ui glazig. Doe de knoflook, chilipeper en tofublokjes erbij en bak deze 3 minuten mee op een matig vuur.
Voeg de kerrie, paprika en korianderpoeder toe en roer alles goed door elkaar.
Doe de champignons er bij en bak deze al roerend 2 minuten mee.
Giet een scheutje cognac bij de champignons en laat ± 3 minuten pruttelen tot de alcohol verdampt is.
Voeg vervolgens de courgette- en paprikablokjes, ketchup en water toe. Roer goed en laat 10 minuten pruttelen op een matig vuur.
Roer de sojaroom door de groenten en laat nog eens 5 minuten pruttelen.
Schep de pasta door de saus en verwarm die 2 minuten mee.
Kruid af naar smaak met peper en zout en de verse kruiden.