Ingrediënten voor 4 personen
- 300 g plantaardige worstje
- 2 el olijfolie
- 1 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- 1/2 tl cayennepeper
- 1/2 tl venkelzaad gemalen
- zout
- zwarte peper
- 2 teentje knoflook
- 4 el rode wijn
- 1/2 el ahornsiroop
Extra info
- Type: Bijgerecht
- Bron: Dit is een recept uit 'Bish, Bash Bosh' van Henry Firth en Ian Theasby
wrapper
Bereiding
Snijd de worstjes in plakjes van 2 cm
Leg ze in de hete koekenpan en schenk de olijfolie en schenk de olijfolie erover
Bak ze ongeveer 5 minuten, tot ze goudbruin zijn; keer ze af en toe
Strooi het paprikapoeder, de cayennepeper, het venkelzaad, het zout en de peper erover
Pel de knoflook, rasp hem fijn in de pan en bak de plakjes worst nog 2 minuten
Schenk de rode wijn en ahornsiroop voorzichtig in de pan en kook het vocht in tot het stroperig is; roer af en toe
Schud de plakjes worst om, zodat ze goed bedekt zijn
Haal de pan van het vuur wanneer al het vocht verdampt is en serveer